top of page
Search
  • Writer's picturepascalslingerland

Achter de pindasaus, naast de dressing...


Mijn motorfiets staat naast mij nog flink na te dampen op de bezoekers parkeerplaats. Helm mag eindelijk af en glijdt van mijn hoofd. 32 Graden staat er op het dashboard. Wendel is in haar Suzukietje inmiddels ook aangekomen. 'Airco stuk' roept ze met een verward kapsel met haar raampjes open. We doen een luchtknuffel (stomme Corona!) en wachten in het halletje van de fabriek op Merel, de meest vrolijke HR professional die ik ken. Via de lege receptieplek betreden we het geurige pand achter Merel aan. Inmiddels weten wij de weg, maar het was in het begin wel een zoektocht door alle gangetjes, deuren, trapjes en afdelingen.


Bij Euroma zijn wij en onze methodes met open armen ontvangen. De eerste paar dagen is onze guru Wendel zelf nog even mee om orde op zaken te stellen en het bedrijf goed in te regelen. En dat kan ze! Ik sta soms echt te kijken naar hoe simpel en duidelijk ze dingen doet en communiceert. Ik dacht altijd dat ik juist degene in de familie was die dit kunstje kon, zo gaaf om erachter te komen dat mijn eigen zus iemand is waar ik mij verder aan op kan trekken. Niet de reden dat ik met haar in zee ben gegaan, ik ben eigenlijk gevallen voor haar menswaardige ingrijpen en de ongeschonden ethische instelling in het werk. Het meest onbekende en tevens mooiste vak dat ik ooit ben tegen gekomen.

Daar zitten we dan. Voor de derde keer tussen de geurige afdelingen in het hart van het mooie Euroma, ons steentje bij te dragen aan de inzet en ondersteuning van de medewerkers die dit bedrijf maken wat het is. Al dik gewend aan de begrippen 'nat' en 'droog'. Het begint routine te worden: laptop neerzetten, even wennen aan de fabriekstemperaturen, een lekkere dikke snuif van de dwalende pindasaus geur nemen en dan tot de knieën in de dilemma's en oplossingen duiken. Heerlijk dit werk. Bevoorrecht. Inmiddels loopt Euroma VIA* mij, en het is leuk!!


Ik wilde meer verdieping en menselijkheid in mijn bestaan na 30 jaar prime-time tv maken en productiebedrijven en teams leiden, wat overigens ook super is geweest en een mooie opleiding voor wat ik nu doe. Ik stond bij mijn wens nog niet stil bij hoe mooi het zou zijn om onderdeel te gaan uitmaken van zoveel verschillende bedrijfsculturen, mensen en invalshoeken. Ben benieuwd wat er achter de volgende hoek staat te wachten.


*VIA: Verzuim en Inzetbaarheidsadviseur.

395 views0 comments

Comments


Asset 1@2x.png
bottom of page